Bilberry v. Helmwald

FF

kutsumanimiFloraomistajaKristiina Hirvonen VRL-13006
syntymäaika10.06.2019, 6-vuotias
(satunnainen ikääntyminen)
kasvattajaGestüt Helmwald, sonya VRL-09386
rotuhannoverpainotuskenttä- ja estepainotus
sukupuolitammakoulutustasointermediate I, 160cm, CIC4
säkäkorkeus170 cmVH-numeroVH19-011-0140
väri ja merkitmustanruunikko, lsi, tkj psk (EE/Aa)PKK-idPKK3297

Flora on pirteä ja elämäniloinen tamma. Se tulee mielellään raaputettavaksi tai syömään herkkuja kädestä, mutta jos lähestyvällä ihmisellä ei ole mitään Floraa hyödyttävää, se saattaa livahtaa kauemmaksi. Tämä karkaaminen tosin tarkoittaa yleensä niin hidasta kävelyä poispäin, että tamman saa kiinni reippaasti kävelemällä. Tallikäytökseltään Flora on melko hyvä, mutta sen kyltymätön uteliaisuus vie tammaa herkästi mukanaan. Siksi hoitaessa harjat ja muut lentelevät pitkin käytävää ja karsinaa, riimunnarut on jyrsitty paikoin ja kavereiden loimiin ilmestyy reikiä.

Ratsailta Flora on yhtä reipas ja energinen kuin muutoinkin. Sillä on mainio työmotivaatio ja se sietää ratsastajalta jonkin verran virheitä. Kärsivällisyyttä Floralla ei kuitenkaan juuri ole, joten tammaa tulee aktivoida ja sen kanssa tulee tehdä vaihtelevia tehtäviä, sillä tylsistyessään se keksii kaikenlaista enemmän tai vähemmän hauskaa omaa viihdykettä. Floran kapea selkä, ketteryys ja terävät käännökset ovat todellinen haastekombo niille, jotka yrittävät pysyä hevosen selässä sen kyllästyessä ympyrän kiertämiseen. Näistä edellä mainituista ominaisuuksista ketteryys ja terävät käännökset ovat varsin näppäriä este- ja maastoesteradoilla. Flora tarvitsee kuitenkin hieman tukea esteelle tullessa, sillä se valuu herkästi liian lähelle estettä ja joutuu ponnistamaan enemmän ylös kuin eteen. Sileällä ratsastaessa Floran vahvuus on lisäykset. Se venyy kuin kuminauha ja sen saa myös koottua melko helposti.

SUKU

3-polvinen

i. Catharsis Oak
KTK-II
 
ii. Ch Cold Blooded At
KTK-Iie. VIR MVA Ch Hilde v. Helmwald
KTK-II
iii. Coshlod

iie. Born to Hula


iei. Heinrich von Elke
KTK-III, YLA2, ERJ-I, HANN-I, VPVL-II

iee. Heimlich Nera
YLA2, ERJ-I
e. Balenciaga Clover
ei. Silbers Brisco
KTK-II
ee. Cranleigh Domenica
KTK-III
eii. Ch Biscotti
KTK-II

eie. VIR MVA Ch Strawberry
KTK-I


eei. Decurio

eee. Veruca GER

JÄLKELÄISET

s. 06.08.2020 srp. o. Rosegarden’s Cloudberry i. Rosegarden’s Helianthus
s. 28.09.2020 fwb. o. Rosegarden’s Bumblebee i. Honey Stripes DFC
s. 08.11.2020 srp. t. Rosegarden’s Oriental Lily i. Rosegarden’s Ferehar

KUVAGALLERIA

KILPAILUKALENTERI

Kalenterissa näkyy vain sijoitukset.

pvmpaikkaluokkasijoitus
ERJ
KERJ

NÄYTTELYT

Finest Foal (FF) myönnetty 06/2020

05.03.2020 PKK Encore, rakenne: tammavarsat, EO-serti, tuom. aksu
06.04.2020 PKK Encore, rakenne: hevosvarsat, EO-serti, tuom. Jutta
30.04.2020 PKK Zeiton Sporthorse, rakenne: kaikkien yllä mainittujen varsat, EO-serti, tuom. Odelie
08.05.2020 PKK Encore, rakenne: hevosvarsat, EO-serti, tuom. Lissu

03.01.2021 PKK Aihkia, muu kuva: tallissa, KP, tuom. Jassu L. [2]
06.06.2021 PKK Ansamaa, muu kuva: luonnosmainen, KP, tuom. Marjahilla
18.08.2021 PKK Kortejärven ratsutila, muu kuva: vapaa kuva, KP, tuom. Loci [3]

29.05.2020 PKK Encore, EM-luokka, LKV, tuom. Tuulia [1]

[1]EM: yksityiskohdat
[2]Tämä kuva erottuu selkeästi luokan muista osallistujista — tämän tallin tunnelma on erilainen, hiukan sottainen, mutta jollain tapaa hyvinkin kliininen ja uudenkarhea. Perspektiivi on toteutettu onnistuneesti ja kuva toimisi hyvin esimerkiksi tallin tilusten esittelyssä; hevonen tuntuu olennaiselta, mutta kuitenkin sivuosassa olevalta rajauksen vuoksi. Yksityiskohdissa riittää tutkittavaa!
[3]EM: Yksityiskohdat. Kuvassa näyttää olevan paljon meneillään, kuitenkin joka puolelle on saatu hienosti tehtyä yksityiskohtia

PÄIVÄKIRJAMERKINNÄT

päiväkirjamerkintä 11.06.2019, kirjoittanut omistaja
Tumma tamma hyppelehti narun päässä edestakaisin. Se ei olisi millään malttanut seistä jonossa siivosti ja odottaa vuoroaan. Aurinko paahtoi niskaani antaen välillä myöten pulleiden kumpupilvien lipuessa sen ohi. Tilby seisoi rauhallisesti vieressäni taistellessani Floran kanssa. Vähän päälle vuotias varsa oli osoittautunut haasteelliseksi koulutettavaksi, koska sillä ei ollut juurikaan miellyttämisenhalua. Se teki kaiken, minkä se koki itselleen hyödylliseksi ja miellyttäväksi, mutta heti homman muuttuessa tylsäksi tai ikäväksi, se vaihtoi omatoimisesti toimintaa. Tällä hetkellä mielenkiintoisin asia oli näköjään hyppiminen ja naapurilaitumen orit, jotka sattuivat laiduntamaan juuri Floran kohdalla aidan takana.

Vihdoin ja viimein Linn huusi jonon alkupäästä “portti auki” ja kaikki taluttajat pääsivät laitumen sisäpuolelle riviin. Floran jalat eivät pysyneet paikallaan vaikka nyt se onneksi steppaili jotakuinkin paikallaan. Tilby huokaisi, kun vedin riimun sen päästä. Se näytti täysin kyllästyneeltä nuoren tamman hölmöilyyn, mutta jäi seisomaan vierelleni odottamaan lupaa lähteä lomanviettoon. Kun kaikki olivat valmiita, Linn huusi “irti” ja silloin nykäisin riimun niskahihnan Floran korvien takaa ja tumma varsa loikkasi pukkilaukkaan muun lauman mukana. Se melkein huitaisi minua takakaviollaan kiriessään nopeimpien perään metsää kohti. Tilby seisoi yhä vieressäni ja taputin sitä lavalle.

“Saa mennä”, ja ruunikonkirjava tamma lähti reipasta ravia muiden perään. Kyllästyttyään ruohon syömiseen, se menisi todennäköisesti raaputtelemaan Floran kanssa. Ei se Flora olekaan niin kamala.
– 204 sanaa

Bilberry on virtuaalihevonen.